Muziek en geluid

(Hieronder staan 2 animaties) Muziek en sounddesign zijn van belang om een boodschap over te brengen. Zo kan muziek een bepaalde sfeer oproepen en sounddesign bepaalde acties en bewegingen in een animatie accentueren. Hieronder staan 2 animaties waarvoor ik de muziek en het geluid heb gecreëerd.

How the bear lost his tail

Asya Golubjatnikova wilde muziek en geluid bij haar animatiefilm, die vertelt hoe de beer door de vos zijn staart kwijtraakte. 
Voor de muziek heb ik mij verdiept in zigeunermuziek en vervolgens mijn eigen compositie gemaakt. De compositie accentueert en sluit aan bij wat er in de film gebeurt. Ik heb er bewust voor gekozen geen muziek te laten horen bij de scène bij het meer, om de geluiden die dan belangrijk zijn, beter uit te laten komen. Alle geluidseffecten zijn in een studio opgenomen. Zo heb ik bijvoorbeeld het geluid van sneeuw (voetstappen van de vos, het vallen van de vissen etc.) met een plastic zakje nagebootst.

Animatie door Asya Golubjatnikova

Old Stuff Activated

Boudewijn Krielaars wilde muziek en geluid bij zijn stop-motion animatiefilm. Voor de muziek heb ik mij verdiept in de verschillende genres die langskomen (jaren 80 hiphop, dubstep waar ik het fluitje van ‘the good the bad and the ugly’ soundtrack in heb verwerkt). De andere muziekcomposities die je hoort revereren niet specefiek aan een bepaald genre, maar dienen als opvulling. In deze film accentueert de muziekcompositie wederom bepaalde bewegingen en sluit aan bij wat er in de film gebeurt. Alle geluidseffecten zijn in een studio opgenomen met de voorwerpen die je ook daadwerkelijk in de film ziet.

Animatie door Boudewijn Krielaars